Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integerfunctie

ik heb eigenlijk dezelfde vraag als sjoerd of zo over de integerfunctie, alleen moeten wij het zonder een programma doen. De vraag is hetzelfde, iemand gooit met 3 dobbelstenen, schat door simulatie de kans dat de som deelbaar is door vijf. Ik begrijp alleen niet helemaal hoe de integerfunctie werkt en hoe ik het hier kan toepassen. Zouden jullie mij iets meer kunnen vertellen over hoe de integerfunctie werkt? Alvast bedankt!
Maaike

maaike
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 augustus 2003

Antwoord

Hallo Maaike,

De functie int(x) geeft als uitkomst het eerste gehele getal waarvoor geldt dat het kleiner of gelijk is aan x.

q13893img1.gif

In de vierde kolom geldt 0='S is geen vijfvoud' en 1 = 'S is een vijfvoud'

Als L4 de som van de drie worpen bevat dan geeft de opdracht:

sum(int(L4/5)*5 = L4) geeft het aantal 5-vouden in L4



PS: Je kunt bij deze opdracht ook sum(L4=5 or L4=10 or L4=15) gebruiken.





wl
zondag 31 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq