\require{AMSmath} Logaritme Ik liep vast op het volgende sommetje en wil vragen of jullie hem misschien kunnen uitleggen.8·2t = 20t bob Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 30 augustus 2003 Antwoord 8*2t=20t Û 8=20t/2t Û 8=(20/2)t Û 8=10t Û ln(8)=ln(10t) Û rekenregel: ln(ab)= b*ln(a) ln(8)=t*ln(10) Û t=ln(8)/ln(10) q.e.d. km zaterdag 30 augustus 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik liep vast op het volgende sommetje en wil vragen of jullie hem misschien kunnen uitleggen.8·2t = 20t bob Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 30 augustus 2003
bob Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 30 augustus 2003
8*2t=20t Û 8=20t/2t Û 8=(20/2)t Û 8=10t Û ln(8)=ln(10t) Û rekenregel: ln(ab)= b*ln(a) ln(8)=t*ln(10) Û t=ln(8)/ln(10) q.e.d. km zaterdag 30 augustus 2003
km zaterdag 30 augustus 2003
©2001-2024 WisFaq