Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte formule voor een driehoek

Bewijs dat in een driehoek de volgende oppervlakteformules gelden

S=1/4·(b²+c²-a²)tana

Deze oefening is eigelijk bedoeld voor mijn vakantietaak, maar ik heb er echt al uren op zitten staren zonder enig resultaat, ik weet echt niet hoe ik er aan moet beginnen, cosinusregel, stelling van pythagoras?
kunt u mij aub helpen
alvast bedankt

amber
2de graad ASO - zaterdag 30 augustus 2003

Antwoord



Twee formules:

oppervlakteformule: s = 1/2·b·c·sin(a)

cosinusregel: a2 = b2 + c2 - 2·b·c·cos(a)

Als je deze twee formules combineert krijg je de gegeven formule! De vraag is nog even hoe..., maar kijk maar eens goed.

WvR
zaterdag 30 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq