Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Delen.....(hoofdrekenen)

als ik een getal met minimum 2 cijfers moet hoodrekenen dan doe ik dat meestal al cijferend,nu heb ik een probleem ondervonden telkens ik een getal wil delen dat waarschijnlijk een kommagetal zal worden dan heb ik meestal nog een rest wat doe ik nu met die rest?
bvÛ823:6

ikke
1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 29 augustus 2003

Antwoord

Met die rest reken je gewoon door achter de komma. 823:6 = 137 met rest 1. Nu trek je er een nul bij en deelt opnieuw door 6: 10:6=1 met rest 4. Nu staat er dus: 137,1...
40:6=6 met rest 4. Het resultaat wordt dus 137,16666666...

Mvg

pl
zaterdag 30 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq