\require{AMSmath} Vereenvoudigen van een uitdrukking Ik weet (via derive 5) dat het resultaat 0 is maar hoe geraak ik daar aan? sin6a+cos6a-2·sin4a-cos4a+sin2a Van Do Ouder - donderdag 28 augustus 2003 Antwoord Hallo Gerard, Probeer alles in cosa te zetten, gebruik makende van: sin2a=1-cos2a Dus sin6a = (1-cos2a)3 = 1 - 3cos2a+3cos4a-cos6a En sin4a = (1-cos2a)2 = 1 - 2cos2a + cos4a Alles samen komt er: 1-3cos2a+3cos4a-cos6a+cos6a-2+4cos2a-2cos4a-cos4a+1-cos2a ...=0! Groeten, Christophe. Christophe donderdag 28 augustus 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet (via derive 5) dat het resultaat 0 is maar hoe geraak ik daar aan? sin6a+cos6a-2·sin4a-cos4a+sin2a Van Do Ouder - donderdag 28 augustus 2003
Van Do Ouder - donderdag 28 augustus 2003
Hallo Gerard, Probeer alles in cosa te zetten, gebruik makende van: sin2a=1-cos2a Dus sin6a = (1-cos2a)3 = 1 - 3cos2a+3cos4a-cos6a En sin4a = (1-cos2a)2 = 1 - 2cos2a + cos4a Alles samen komt er: 1-3cos2a+3cos4a-cos6a+cos6a-2+4cos2a-2cos4a-cos4a+1-cos2a ...=0! Groeten, Christophe. Christophe donderdag 28 augustus 2003
Christophe donderdag 28 augustus 2003
©2001-2025 WisFaq