\require{AMSmath} Staartdelen Hallo, Misschien is dit wel een hele domme vraag, maar ik heb het gewoon nooit gehad: Wat is staartdelen eigenlijk? Kun je het aan de hand van een voorbeeld uitleggen? Anita Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 augustus 2003 Antwoord We kijken naar het voorbeeld hiernaast. Klik op het pijltje voor de volgende stap. stap 1 Hoe vaak kan je 8 delen door 6? Dat gaat 1 keer... 1x6=6 Je houdt 2 over.... stap 2 3 'aanhalen'. Hoe vaak kan je 23 delen door 6? Dat gaat 3 keer... 3x6=18 Je houdt 5 over... stap 3 2 'aanhalen'. Hoe vaak kan je 52 delen door 6? Enz. Hopelijk helpt dat.Zie ook: een rekenles of deze pagina (in het Engels). Zie WiskundeWeb WvR donderdag 28 augustus 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Misschien is dit wel een hele domme vraag, maar ik heb het gewoon nooit gehad: Wat is staartdelen eigenlijk? Kun je het aan de hand van een voorbeeld uitleggen? Anita Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 augustus 2003
Anita Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 augustus 2003
We kijken naar het voorbeeld hiernaast. Klik op het pijltje voor de volgende stap. stap 1 Hoe vaak kan je 8 delen door 6? Dat gaat 1 keer... 1x6=6 Je houdt 2 over.... stap 2 3 'aanhalen'. Hoe vaak kan je 23 delen door 6? Dat gaat 3 keer... 3x6=18 Je houdt 5 over... stap 3 2 'aanhalen'. Hoe vaak kan je 52 delen door 6? Enz. Hopelijk helpt dat.Zie ook: een rekenles of deze pagina (in het Engels). Zie WiskundeWeb WvR donderdag 28 augustus 2003
Zie WiskundeWeb
WvR donderdag 28 augustus 2003
©2001-2024 WisFaq