\require{AMSmath} Wat is het geconjugeerde van een complex getal? Gewone reële getallen kun je als eenvoudige complexe getallen opvatten. Hebben die ook een geconjugeerde?Alvast bedankt Harry Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 augustus 2003 Antwoord Hallo Harry,Het geconjugeerde (of de toegevoegde) van een complex getal z=a+bi is het complexe getal a-bi en wordt meestal genoteerd als z overstreept.Een reëel getal is een complex getal met b=0, dus de geconjugeerde van a = a+i0 is a-i0 = a. Reële getallen hebben dus zichzelf als toegevoegde.Groeten,Christophe. Christophe donderdag 28 augustus 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gewone reële getallen kun je als eenvoudige complexe getallen opvatten. Hebben die ook een geconjugeerde?Alvast bedankt Harry Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 augustus 2003
Harry Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 augustus 2003
Hallo Harry,Het geconjugeerde (of de toegevoegde) van een complex getal z=a+bi is het complexe getal a-bi en wordt meestal genoteerd als z overstreept.Een reëel getal is een complex getal met b=0, dus de geconjugeerde van a = a+i0 is a-i0 = a. Reële getallen hebben dus zichzelf als toegevoegde.Groeten,Christophe. Christophe donderdag 28 augustus 2003
Christophe donderdag 28 augustus 2003
©2001-2024 WisFaq