Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Marge van meer dan 100%

Hallo,

Als je de marge over de verkoopprijs uitrekent is de formule als volgt

Inkoop 50
Verkoop 100

(Verkoop-Inkoop)/Verkoop * 100 = marge

dus

(100-50)100 * 100 = 50%

Als je nu de verkoopprijs wil berekenen vanaf de inkoopprijs dan wordt de formule

Verkoop = (Inkoop*100)/(100 - marge)

is dus

100 = (50*100) / (100-50)

Maar in deze formule kan je dus nooit een marge van 100% of hoger in vullen of een marge van 0%

Wat doe ik fout

Danny
Student hbo - donderdag 28 augustus 2003

Antwoord

Hallo

Een marge van 100% of hoger zou betekenen dat de inkoop nul of negatief is en dat kan natuurlijk niet. Als je de verkoop op 100 stelt dan is die 100 een optelsom van inkoopprijs en marge. Bij een marge van nul valt er weinig meer te berekenen.

mvg

pl
donderdag 28 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq