Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Regel van drie

Kan er iemand mij de regel van drie uitleggen met een paar vb? Alvast bedankt

Jan vds

jan
Iets anders - dinsdag 26 augustus 2003

Antwoord

Beste Jan,

Ik zal je een voorbeeldje geven. Stel dat iemand de bank € 3 812 286 verschuldigd is, en dat € 0,94 = 1 dollar. Hoeveel dollar is degene de bank dan verschuldigd?

€ 0,94 = 1 dollar
€ 1 = 1/0,94 dollar
€ 3 812 286 4 055 623,40 dollar

Dit had je ook in één regel kunnen berekenen, maar dit gaat sneller en is overzichtelijker.

Ik hoop dat 't duidelijk is, zo niet kun je reageren.

Davy.

Davy
dinsdag 26 augustus 2003

Re: Regel van Drie

©2001-2024 WisFaq