Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagje oefening logaritmen

Ik heb een wiskunde vakantietaak en kom niet uit deze oefening alvast bedankt
4log 8Ö2

michae
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 26 augustus 2003

Antwoord

Beste Michael,

Wat heb je dan wel gevonden? Waar doet het probleem zich voor?! Wisfaq maakt je huiswerk niet, maar is er om je op weg te helpen bij concrete problemen. Wat voor een nut heeft een vakantietaak als je zelf niet probeert? Laat ons jouw uitwerking zien (dan weten we dat je geprobeerd hebt en waar het probleem zich situeert).
Voor deze ene keer zet ik je 't antwoord hieronder, maar als je nog een vraag hebt weet je wat je te doen staat!

We gaan 8Ö2 eerst herschrijven, want 8 = 23 en Ö2 = 21/2 Þ 8Ö2 = 23·21/2 = 23+1/2 = 231/2

4log(2)31/2
=31/2·4log(2)
=31/2·4log(4)1/2
=31/2·1/2·4log(4)
=31/2·1/2·1
=7/4 = 13/4 = 1,75

Groetjes,

Davy.

Davy
dinsdag 26 augustus 2003

©2001-2025 WisFaq