Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cartesische vergelijking

Bepaal de Cartesische vergelijking van het raakvlak aan het oppervlak z=Ö(xy) in het punt x=4, y=9 en z=6.

Hoe je van een parametervoorstelling naar een Cartesische vergelijking komt, weet ik, maar hoe kom je van zo'n formule naar een Cartesische vergelijking?
Alvast bedankt!

J
Student universiteit - maandag 25 augustus 2003

Antwoord

Tip: Het enige dat je nodig hebt is de richting [a,b,c] van de normaal aan het oppervlak in het gegeven punt. De vergelijking van het raakvlak is dan gegeven door ax+by+cz=d, waarbij d de constante is die er voor zorgt dat het gegeven punt effectief in het vlak ligt.

cl
maandag 25 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq