Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal van een e-macht met grenzen

ik ben op zoek naar deze integraal :

integraal van 0 tot 1/2 van x(e tot de 2x) dx

sorry, maar die knopjes voor symbolen werken niet...
ik dacht dat je dit met partiële integratie moest oplossen, maar je bekomt altijd eenzelfde integraal, met een ander getalletje voor. kan je mij op weg zetten, aub ?
bedankt !

Astrid
3de graad ASO - maandag 25 augustus 2003

Antwoord

We berekenen eerst de primitieve en vullen daarna de grenzen in:

òx·e2·xdx
=1/2 òx·d(e2·x)
door PI (òu dv = u·v-òv·du )
=1/2(x·e2·x-òe2·x·dx)
=1/2(x·e2·x-1/2 e2·x)

Dit tussen de grenzen 0 en 1/2 geeft
1/4



Koen Mahieu

km
maandag 25 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq