Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kruislings vermenigvuldigen

De gulden snede-vergelijking 1-x:x = x:1 wordt mbv kruisings vermenigvuldigen uitgewerkt als x2 = x-1. Ik begrijp niet waarom dit niet x2 = 1-x is. Kan iemand me dit uitleggen?

is
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 22 augustus 2003

Antwoord

Nee... want je hebt helemaal gelijk.
Als je (1-x):x=x:1 uitwerkt kom je op x2=1-x.

Maar misschien is (1-x):x=x:1 wel fout!?
Moet het niet (x+1)/x=x/1 zijn?
Je krijgt dan: x2=x+1 en dan x2-x-1=0

Zie Phi

WvR
vrijdag 22 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq