Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinusvormig signaal

U(t)=a·sin((2 /T)·t+alfa)

vraag is maak een schets en geef de formule van een sinusvormig signaal met een maximale spanning U van 220 V, een frequentie van 50 Hz welke 90 graden na-ijlt op een sinusvormigsignaal met een fasehoek van 0 graden

Ik kom er niet uit! kunnen jullie mij helpen ??

Thnx

BlaaT
Leerling mbo - zondag 3 februari 2002

Antwoord

Dit lijkt me meer iets voor natuurkunde, maar ik zal eens een poging wagen!

Maximale spanning is 220V (a).
50 Hz betekent 50 perioden per seconde. Dus één periode is 1/50 sec (T).
De grafiek ijlt 90 graden (= /2) na.. dus alfa=- /2

De formule wordt:
U(t)=220·sin(100 ·t- /2)
Met U(t) in Volt en t in seconde...

Zie voor meer uitleg en een tekening hieronder.

Zie Functievoorschrift periodieke functie

WvR
woensdag 13 februari 2002

©2001-2024 WisFaq