Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De volgende differentiaalvragen

wat is(zijn) de oplossingskromme(n) van:
dy/dx = -x/y
dat is(zijn) volgens mij:
òy dy = -òx dx
1/2y2 - 1/2y(0)2 = -1/2x2 - 1/2x(0)2 met x(0) = 0 de formule voor y wordt dan:
y = Ö(y(0)2 + x2)

S. Hoe
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 augustus 2003

Antwoord

y = ±Ö(c-x2) is de oplossing (op het einde maak je een tekenfout en wat zou de betekenis van x(0) moeten zijn? ik gebruik gewoon algemene constanten ipv ze te relateren aan de integratieveranderlijken), of anders gezegd, cirkels. Op elke cirkel rond de oorsprong geldt dy/dx=-x/y, waar beide gedefinieerd zijn althans (dus niet in het "linkse" en "rechtse" uiteinde)

cl
woensdag 20 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq