Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poissonverdeling en panties

Hoe vind je via onderstaande de k die nodig is om l te determineren?

Veronderstel dat het aantal incidenten per 8 uur, dat slechte panties produceert, een poisson-verdeelde stochastische variabele is. Bij elk incident worden er 50 panties geproduceerd met ladders, voordat men in staat is het productieproces te regelen. Wat moet de waarde van l zijn opdat gemiddeld 90% van de panties geen ladders vertoont, indien de tijd nodig om één panty te produceren 1 minuut is.

S
Student universiteit - woensdag 20 augustus 2003

Antwoord

Denk eraan, l is de verwachtingswaarde per standaard tijdseenheid. Het gaat dus niet om die k, die heb je helemaal niet nodig.

Bij elk incident heb je meteen 50 panties met ladders, Daar tegenover moeten dus minimaal 450 goede panties staan, dat betekent hoogstens een incident in 500 productieminuten. Ofwel m=1 per 500 minuten betekent dan l=480/500=0,96 per eenheid van 8 uur.

Een beetje flauw, deze opgave is echt iets om iemand mee in verwarring te brengen. Je gebruikt namelijk niets van die poissonverdeling. Of zie ik het nou verkeerd ??

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 20 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq