Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Booglengten

Als ik de van de vergelijking f(x)= Öx de booglente wil benaderen moet ik deze in een integraal omzetten; ik kom dan tot ¦Ö(1+(1/2Öx)2)
Dit schijnt fout te zijn, maar ik weet niet wat er fout is....

Coen V
Student hbo - dinsdag 19 augustus 2003

Antwoord

De booglente is gelijk aan òÖ(1+(f'(x))2)dx
Volgens mij zit de fout in f'(x)
De afgeleide van f(x)=Ö(x) is f'(x)=1/2.1/Ö(x)=1/(2Öx)

hk
dinsdag 19 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq