Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kosten

Verschuldig bedrag €3.810.000,-
De bankrelatie berekent in 2002 0,6o/oo transferprovisi. De koers van de US $ bedraagt € 0,94.

Hoe bereken je hier het bedrag in US $, dat verschuldig wordt ?

Nathal
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 19 augustus 2003

Antwoord

Eerst bereken je de 0,6 promille op de € 3 810 000, dat is
0,0006·3 810 000 = € 2286. Dat bedrag komt dus bovenop de € 3 810 000, dus in totaal moet er € 3 812 286 betaald worden.

Één dollar is € 0,94 oftewel € 0,94 = $ 1
Dus € 1 = $ 1/0,94
Dus € 3 812 286 $ 4 055 623,40

Groetjes,

Davy.

Davy
dinsdag 19 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq