\require{AMSmath} Tweedegraadsfuncties Bepaal m zodat 4x2+7mx+9-10m het kwadraat van een tweeterm is. Welke is deze tweeterm? Dilek 2de graad ASO - zondag 17 augustus 2003 Antwoord (2x+a)2 := 4x2+7mx+9-10m = 4x2+4xa+a2=4x2+7mx+9-10m = 7m=4a en a2=9-10m = 49/16 m2 = 9-10m = m1 = 36/49 m2 = -4 = 4x2+36/7x+81/49 = (2x+18/7)2 of 4x2-28x+49 = (2x-7)2 Koen Mahieu km zondag 17 augustus 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal m zodat 4x2+7mx+9-10m het kwadraat van een tweeterm is. Welke is deze tweeterm? Dilek 2de graad ASO - zondag 17 augustus 2003
Dilek 2de graad ASO - zondag 17 augustus 2003
(2x+a)2 := 4x2+7mx+9-10m = 4x2+4xa+a2=4x2+7mx+9-10m = 7m=4a en a2=9-10m = 49/16 m2 = 9-10m = m1 = 36/49 m2 = -4 = 4x2+36/7x+81/49 = (2x+18/7)2 of 4x2-28x+49 = (2x-7)2 Koen Mahieu km zondag 17 augustus 2003
km zondag 17 augustus 2003
©2001-2024 WisFaq