Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieerbaarheid

Hallo,

bij het volgende kom ik er niet uit,misschien dat u me kan helpen.

Voor welke waarden van p is de functie
f(x)={ x2 voor x0
{ sin(x-p)+1 voor x0 differentieerbaar in 0?

Alvast bedankt

Tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 16 augustus 2003

Antwoord

Je moet bij dit soort opgaven voor twee dingen zorgen:
1) De functie moet continu worden in x=0
2) Voor x=0 moeten beide delen dezelfde afgeleide hebben.
Wanneer je dit probeert moet je daar dan toch wel uit kunnen komen nietwaar ?

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zaterdag 16 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq