Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nieuwe matrix

Helaas zit ik weer eens vast met een vraag. Graag jullie hulp.
Gegeven is de afbeelding T van r3 naar r3 door T (x,y,z) = (x+y, x+z, y+z). Bereken de matrix van T t.o.v. de basis
B =
bedankt alvast

piet
Student hbo - vrijdag 15 augustus 2003

Antwoord

De kolommen van de matrix van T tov de standaardbasis de beelden van de standaardbasis.
Dus T tov standaardbasis:


De matrix van de basisovergang van de standaardbasis naar de nieuwe is (noem hem C):


T tov de nieuwe basis = C-1*T*C
C-1=

= T tov nieuwe basis=

Koen Mahieu


km
maandag 18 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq