\require{AMSmath} Integreren van een breuk Hoe integreer ik: dx/x6? En hoe integreer ik: (x2-x+1)2/x2 dx? Ik ben net met integraalrekening begonnen omdat ik dat na de vakantie krijg. Alvast bedankt voor de moeite. Jochem Student hbo - donderdag 14 augustus 2003 Antwoord Beste Jochem, òdx/(x6) Herschrijf deze integraal als òx-6dx Gebruik nu de formule òxndx = xn+1/n+1 + C Dus òx-6dx = -1/5x-5 + C = -1/5·1/x5 + C ò(x2-x+1)2/x2dx Je moet wel in staat zijn om de standaardfuncties te kunnen integreren. Je moest bijvoorbeeld weten dat ò1/xdx = ln|x| + C Indien iets niet duidelijk is, laat 't me weten. Davy. Davy donderdag 14 augustus 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe integreer ik: dx/x6? En hoe integreer ik: (x2-x+1)2/x2 dx? Ik ben net met integraalrekening begonnen omdat ik dat na de vakantie krijg. Alvast bedankt voor de moeite. Jochem Student hbo - donderdag 14 augustus 2003
Jochem Student hbo - donderdag 14 augustus 2003
Beste Jochem, òdx/(x6) Herschrijf deze integraal als òx-6dx Gebruik nu de formule òxndx = xn+1/n+1 + C Dus òx-6dx = -1/5x-5 + C = -1/5·1/x5 + C ò(x2-x+1)2/x2dx Je moet wel in staat zijn om de standaardfuncties te kunnen integreren. Je moest bijvoorbeeld weten dat ò1/xdx = ln|x| + C Indien iets niet duidelijk is, laat 't me weten. Davy. Davy donderdag 14 augustus 2003
Davy donderdag 14 augustus 2003
©2001-2024 WisFaq