Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijking

Hallo,
Ik heb hier een vraag waarvan ik niet weet wat ik moet doen:
Gegegeven is de differentiaalvergelijking y'=2xe-y
Geef een oplossing y van y'=2xe-y met y(0)=2
Wat moet ik hier doen?
Alvast bedankt!
Erik

Erik v
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 augustus 2003

Antwoord

Is die vergelijking niet scheidbaar?

dy/dx = 2x exp(-y)
dy.exp(y) = 2x dx
d(exp(y)) = d(x2)
exp(y) = x2+C
y = ln(x2+C)

cl
donderdag 14 augustus 2003

©2001-2025 WisFaq