Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieer deze vergelijking met e

e^(-x2*cos(x))

Ik kom dan zelf op het volgende uit maar ik betwijfel of het goed is.

-2x*e^(-x2*cos(x))

Ik begrijp dat je normaal geproken de macht van e moet differentieren volgens de ketting regel, maar moet je dan de hele macht daarvoor nemen of een gedeelte ervan gezien e^x afgeleid hetzelfde is? Kunnen jullie me dit in stappen uitleggen.

Mvg bernd van luijtelaar

bernd
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 augustus 2003

Antwoord

f(x) = e^(-x2cos(x))

f'(x)
= e^(-x2cos(x)).(d/dx)[-x2cos(x)]
= e^(-x2cos(x)).(-2xcos(x)+x2sin(x))

cl
woensdag 13 augustus 2003

 Re: Differentieer deze vergelijking met e 

©2001-2024 WisFaq