Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 13365 

Re: Re: Bespreken van een logaritmische functie f(x)

f(x) = log1/3(x)
neem aan dat het grondtal 1/3 is

maar 'k weet niet waarom ze erbij zetten dat g = 0,5

amir
Student Hoger Onderwijs België - maandag 11 augustus 2003

Antwoord

Ok, laten we het dus hebben over de functie f(x) = log[ 1/3 ](x). Merk vooraf al op dat deze functie de inverse is van de functie (1/3)^x. Die laatste is een strikt dalende functie die gedefinieerd is op geheel en die altijd strikt positieve functie waarden heeft.

Dat inzicht geeft je dan onmiddellijk informatie over onze functie f(x)

domein = ]0,+¥[
beeld =
nulpunten = {1} (want (1/3)^0 = 1 dus log[ 1/3 ](1)=0)

q13369img1.gif

De y-as is een verticale asymptoot, aangezien lim(x-0+)f(x)=+¥. De functie is niet even of oneven (zelfs niet tov een ander punt dan de oorsprong) en niet periodiek.

cl
maandag 11 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq