Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule met een logaritme

Hallo,
Ik heb de formule L = a · log p
Daarvan weet ik dat L=40 en p=10
De formule wordt dan dus: 40=a´log104
Mijn vraag is: Hoe reken ik a uit?
Alvast bedankt!

sally
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 augustus 2003

Antwoord

Stel je voor dat er dit stond:
40 = a · 8
Dan was a = 40/8=5 toch?
Nu staat er geen 8 maar log 104, maar dat is toch ook gewoon een getal? Je kunt het immers uitrekenen... log 104 is 4.
Dus nu jij weer:
40 = a · 4

WvR
zaterdag 9 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq