Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De kettingregel

Hoe bereken je afgeleide van f(x)=xÖ(8-x2)?

Olaf
Iets anders - donderdag 7 augustus 2003

Antwoord

Dat dacht ik al... het gaat over f(x)=xÖ(8-x2). Die haakjes zijn nogal van belang... dus schrijf haakjes of trek het wortelteken door! Maar ja dat gaat niet...

Maar nu inderdaad de productregel!

Dus
f(x)=xÖ(8-x2)=x·(8-x2)1/2
q13321img1.gif

..en klopt als een bus... als je in het antwoord haakjes schrijft! (ook hier schrijf je iets anders dan je bedoelt!)

Zie ook onder één noemer zetten

WvR
donderdag 7 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq