\require{AMSmath} Sinus(wt) Hallo, kunt U me a.u.b. uitleggen waarom als sin(w.t)= sin(w.t+p/2) dan w.t = p-(w.t+p/2)+2kp. Gaat het over een eigenschap van sin? Bedankt. karina Student universiteit België - donderdag 7 augustus 2003 Antwoord In het algemeen geldt: sin(a)=sin(b) a=b (mod 2p) of a=p-b (mod 2p) Denk maar aan de grafiek van sinus: Zo zie je hierboven bijvoorbeeld dat sin(1/6p)=sin(5/6p) Dus: sin(w·t)= sin(w·t + 1/2p) w·t = w·t + 1/2p of w·t= p - (w·t + 1/2p) [mod 2p] ..aan de eerste oplossing heb je niet zoveel, zodat de tweede oplossing overblijft WvR donderdag 7 augustus 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, kunt U me a.u.b. uitleggen waarom als sin(w.t)= sin(w.t+p/2) dan w.t = p-(w.t+p/2)+2kp. Gaat het over een eigenschap van sin? Bedankt. karina Student universiteit België - donderdag 7 augustus 2003
karina Student universiteit België - donderdag 7 augustus 2003
In het algemeen geldt: sin(a)=sin(b) a=b (mod 2p) of a=p-b (mod 2p) Denk maar aan de grafiek van sinus: Zo zie je hierboven bijvoorbeeld dat sin(1/6p)=sin(5/6p) Dus: sin(w·t)= sin(w·t + 1/2p) w·t = w·t + 1/2p of w·t= p - (w·t + 1/2p) [mod 2p] ..aan de eerste oplossing heb je niet zoveel, zodat de tweede oplossing overblijft WvR donderdag 7 augustus 2003
WvR donderdag 7 augustus 2003
©2001-2025 WisFaq