Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ik krijg de volgende functie niet gedifferentieerd

F(x) = (x²+ax+b)ex
in mijn boek wordt hetvolgende aangegeven...
..maar ik begrijp niet goed hoe ze daarbij komen:
F'(x) = (x²+(2+a)x+a+b)

Het gaat er namelijk om dat f(x) = x²·ex gelijk moet zijn aan de afgeleide van F(x).

bernd
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 augustus 2003

Antwoord

Bepaal eerst de afgeleide van F(x):
F'(x)=(2x+a)·ex+(x2+ax+b)·ex
(Ga na!!!)

Dit laat zich schrijven als:
F'(x)=((2x+a)+(x2+ax+b))·ex
F'(x)=(x2+ax+2x+a+b)·ex
F'(x)=(x2+(a+2)x+a+b)·ex

Je weet nu dat moet gelden:
(x2+(a+2)x+a+b)·ex=x2·ex
En dan weet je de waarden van a en b...

WvR
dinsdag 5 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq