Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein van y=tan2x

Volgens mij een hele simpele vraag, maar ik kom er echt niet uit.
Ik moet het domein opschrijven van f(x)=tan2x
Ik heb al bedacht dat tan2x=2tanx/(1-tan²x)
Dus 1-tan²x mag niet 0 zijn en tan²x mag niet 1 zijn.
Nu weet ik alleen niet hoe ik verder moet
Wie kan mij helpen.
Groetjes Annemieke

Annemi
Student hbo - maandag 4 augustus 2003

Antwoord

tan x heeft als domein zonder x=1/2p+kp met kÎ. Of om het simpel te houden:
x mag geen 1/2p mod p zijn.

Dus:
2x¹1/2p mod p
x¹1/4p mod 1/2p

WvR
maandag 4 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq