\require{AMSmath} Ontbinden in factoren Ik kan volgende oefening niet oplossen : x(a-b)-a+b Alvast bedankt Tom Tom Wy 2de graad ASO - maandag 4 augustus 2003 Antwoord a-b en -a+b zijn (op een factor -1 na) dezelfde factoren! Anders gezegd: -a+b=-1·(a-b) (ga maar na!) Dus: x(a-b)-a+b=x(a-b)-1(a-b)=(x-1)(a-b) WvR maandag 4 augustus 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kan volgende oefening niet oplossen : x(a-b)-a+b Alvast bedankt Tom Tom Wy 2de graad ASO - maandag 4 augustus 2003
Tom Wy 2de graad ASO - maandag 4 augustus 2003
a-b en -a+b zijn (op een factor -1 na) dezelfde factoren! Anders gezegd: -a+b=-1·(a-b) (ga maar na!) Dus: x(a-b)-a+b=x(a-b)-1(a-b)=(x-1)(a-b) WvR maandag 4 augustus 2003
WvR maandag 4 augustus 2003
©2001-2025 WisFaq