\require{AMSmath} Integreren met substutie of anders bepaalde integraal van (ln x / x) dx met ondergrens 1 en bovengrens 4 wou ik oplossen als lnx = u en dan du = 1/x dx en dan kom ik ln 4 uit maar dit klopt niet volgens de oplossingen wat doe ik verkeerd? grz pieter pieter 3de graad ASO - vrijdag 25 juli 2003 Antwoord ò ln(x)/x dx = ò u du = u2/2 + C = [ln(x)]2/2 + C Tussen 1 en 4 wordt de bepaalde integraal dus I = [ln(4)]2/2 - [ln(1)]2/2 = [ln(4)]2/2 Dat kan je eventueel nog schrijven als I = [2ln(2)]2/2 = 2[ln(2)]2 cl vrijdag 25 juli 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
bepaalde integraal van (ln x / x) dx met ondergrens 1 en bovengrens 4 wou ik oplossen als lnx = u en dan du = 1/x dx en dan kom ik ln 4 uit maar dit klopt niet volgens de oplossingen wat doe ik verkeerd? grz pieter pieter 3de graad ASO - vrijdag 25 juli 2003
pieter 3de graad ASO - vrijdag 25 juli 2003
ò ln(x)/x dx = ò u du = u2/2 + C = [ln(x)]2/2 + C Tussen 1 en 4 wordt de bepaalde integraal dus I = [ln(4)]2/2 - [ln(1)]2/2 = [ln(4)]2/2 Dat kan je eventueel nog schrijven als I = [2ln(2)]2/2 = 2[ln(2)]2 cl vrijdag 25 juli 2003
cl vrijdag 25 juli 2003
©2001-2024 WisFaq