\require{AMSmath} Afgeleide Poisson verdeling Om te kunnen bepalen voor welke x de grafiek van de Poisson-verdeling een extreme waarde heeft, wil ik graag de afgeleide bepalen. Maar ik struikel over de afgeleide van x! Hoe bepaal ik die? Martin Martin Student hbo - woensdag 23 juli 2003 Antwoord De Poisson-verdeling is geen continue functie, dus kan je dan wel spreken over de afgeleide? Bovendien spelen er twee variabelen een rol: l en k. Bij een gegeven waarde van l is het trouwens nogal simpel om te bepalen bij welke waarde van k de kans P(X=k) het grootst is! Voorbeeld l=3 Þ P(X=k) het grootst voor k=2 of k=3 Voorbeeld l=67 Þ P(X=k) het grootst voor k=66 of k=67 Voorbeeld l=3,4 Þ P(X=k) het grootst voor k=3 Voorbeeld l=45,9 Þ P(X=k) het grootst voor k=45 ...maar nu heb je het wel door denk ik. WvR woensdag 23 juli 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Om te kunnen bepalen voor welke x de grafiek van de Poisson-verdeling een extreme waarde heeft, wil ik graag de afgeleide bepalen. Maar ik struikel over de afgeleide van x! Hoe bepaal ik die? Martin Martin Student hbo - woensdag 23 juli 2003
Martin Student hbo - woensdag 23 juli 2003
De Poisson-verdeling is geen continue functie, dus kan je dan wel spreken over de afgeleide? Bovendien spelen er twee variabelen een rol: l en k. Bij een gegeven waarde van l is het trouwens nogal simpel om te bepalen bij welke waarde van k de kans P(X=k) het grootst is! Voorbeeld l=3 Þ P(X=k) het grootst voor k=2 of k=3 Voorbeeld l=67 Þ P(X=k) het grootst voor k=66 of k=67 Voorbeeld l=3,4 Þ P(X=k) het grootst voor k=3 Voorbeeld l=45,9 Þ P(X=k) het grootst voor k=45 ...maar nu heb je het wel door denk ik. WvR woensdag 23 juli 2003
WvR woensdag 23 juli 2003
©2001-2024 WisFaq