\require{AMSmath} Pompoen Ik heb in de tuin een pompoen met een omtrek al van 200 cm. Als hij overal even dik is hoeveel liters inhoud heeft hij dan. J.Scha Ouder - woensdag 23 juli 2003 Antwoord Dat is een flinke pompoen... De omtrekt is O. Dan is r=O/2p. Inhoud van een bol is 4/3pr3. In dit geval: r31,83cm Inhoud=4/3·p·31,833135095 cm3 Dus zeg maar 135 dm3 = 135 liter. Jan, haal jij de pompoen even naar binnen! WvR woensdag 23 juli 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb in de tuin een pompoen met een omtrek al van 200 cm. Als hij overal even dik is hoeveel liters inhoud heeft hij dan. J.Scha Ouder - woensdag 23 juli 2003
J.Scha Ouder - woensdag 23 juli 2003
Dat is een flinke pompoen... De omtrekt is O. Dan is r=O/2p. Inhoud van een bol is 4/3pr3. In dit geval: r31,83cm Inhoud=4/3·p·31,833135095 cm3 Dus zeg maar 135 dm3 = 135 liter. Jan, haal jij de pompoen even naar binnen! WvR woensdag 23 juli 2003
WvR woensdag 23 juli 2003
©2001-2025 WisFaq