\require{AMSmath} Vergelijking Ik heb een vraagje: Hoe los ik x2 - 4x Öx + 4x = 0 op? Alvast super bedankt! Groetjes van Angela Angela Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 juli 2003 Antwoord Vanwege de wortelterm moet je er al de hele tijd rekening mee houden dat alleen oplossingen x0 voldoen. x.(x - 4Öx + 4)=0 Û x=0 Ú (x - 4Öx + 4)=0 we focussen ons even op de 2e term: x - 4Öx + 4=0 Û x+4=4Öx Û (kwadrateren) x2+8x+16=16x Û x2-8x+16=0 Û (x-4)2=0 Þ x=4 dus x=0 Ú x=4 groeten, martijn mg zondag 20 juli 2003 Re: Vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een vraagje: Hoe los ik x2 - 4x Öx + 4x = 0 op? Alvast super bedankt! Groetjes van Angela Angela Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 juli 2003
Angela Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 juli 2003
Vanwege de wortelterm moet je er al de hele tijd rekening mee houden dat alleen oplossingen x0 voldoen. x.(x - 4Öx + 4)=0 Û x=0 Ú (x - 4Öx + 4)=0 we focussen ons even op de 2e term: x - 4Öx + 4=0 Û x+4=4Öx Û (kwadrateren) x2+8x+16=16x Û x2-8x+16=0 Û (x-4)2=0 Þ x=4 dus x=0 Ú x=4 groeten, martijn mg zondag 20 juli 2003
mg zondag 20 juli 2003
©2001-2024 WisFaq