Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 7708 

Re: X-kwadraattoets

hallo,

Graag had ik wat meer uitleg gekregen over Kolmogorov Smirnov en chi-kwadraat.
Kan ik beide testen gebruiken om te kijken of bepaalde samples behoren tot een normale distributie?
zo ja, welke is de beste methode?

misschien heeft u ook een site waar meer informatie te vinden is?

bednakt !

Tim
Student universiteit - woensdag 16 juli 2003

Antwoord

1) Een beetje afhankelijk van wat je "verschillende manieren" noemt. Als het van belang is welke persoon welk getal in gedachten neemt, is de oplossing 113 (vergeet niet dat 0 ook een natuurlijk getal is). Als alleen het groepje getallen van belang is, en niet hun volgorde, dan is het aantal manieren gelijk aan het aantal herhalingscombinaties van 3 uit 11, en dat is gelijk aan 286 (= aantal combinaties van 3 uit 13=11+3-1)

2A) Er blijven nog 9 knikkers te verdelen over de 3 borden. Je moet dus bij wijze van spreken 9 keer een van de 3 borden kiezen, waarbij het niet van belang is wanneer welke knikker in welk bord werd gelegd, alleen hun totale aantallen per bord zijn van tel. Herhalingscombinaties van 9 uit 3 = aantal combinaties van 9 uit 11 = 55.

2B) Er blijven nog 10 knikkers te verdelen over 2 borden. Herhalingscombinaties van 10 uit 2 = aantal combinaties van 10 uit 11 = 11.

Zie Kolmogorov Smirnov

Lucilius
dinsdag 22 juli 2003

©2001-2024 WisFaq