Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische getallen van een georienteerde hoek

Vereenvoudig:

(hoek 'alfa' zal ik gewoon als 'a' schrijven)

vb: cos2a(tg2a+1)-sin2a = cos2a(sin2a/cos2a +1)-sin2a
=sin2a+cos2a-sin2a
=cos2a

nu mijn vragen zijn:* sin2a+sin2a+tg2a=?
* sin a/cos a + cos a/sin a
* 1-sin4a-cos2a

Dit zijn 3 vragen waar ik vast zat, ik moet deze oefn maken voor mijn vakantie taak en als deze niet goed is dan kan ik mijn jaartje over doen, ik zit in het 5de elektromechanica TSO
al op voorhand bedankt
greetz cliff

Cliff
Overige TSO-BSO - woensdag 9 juli 2003

Antwoord

Tja wie moest die opdracht nou ook alweer maken ??
Goed een tipje dan......
1e Klopt die opgave wel ?? ik kan niet tot iets "moois" komen !! Misschien zie ik iets over het hoofd ........
2e Onder een noemer brengen (gelijknamig maken)
3e schrijf sin4a als sin2a(1-cos2a) uitwerken dan valt er een heleboel weg.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 9 juli 2003

©2001-2024 WisFaq