Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poisson verdeling met onbekende k

de Poisson verdeling:



Deze formule wil ik zo omschrijven dat ik k kan berekenen met een bekende kans en een bekende l.
De formule moet dan zijn k =.....???

jasper
Student hbo - woensdag 9 juli 2003

Antwoord

Ik denk dat je je wens moet loslaten. Het is, vrees ik, onmogelijk om de variabele k hieruit vrij te maken.
Zelfs als er alleen maar k! in de formule zou staan, is er geen manier om dat om te vormen tot k = ....
Uiteindelijk is k! = k . (k - 1) . (k - 2) . ....2 . 1 en het aantal keren dat de k voorkomt in deze uitdrukking is daarmee te groot.
Maar in je formule komt dan ook nog eens de machtsuitdrukking erbij en het lijkt me dat de combinatie van die twee ronduit té rampzalig is om de k geďsoleerd te pakken te krijgen.

MBL
woensdag 9 juli 2003

©2001-2024 WisFaq