\require{AMSmath} Kansberekening met knikkers In een vaas zitten 16 rode en 9 witte knikkers. Piet pakt in een greep twee knikkers uit de vaas. Bereken de kans dat piet twee rode knikkers pakt. i zand Student hbo - dinsdag 8 juli 2003 Antwoord Hallo, De kans dat de eerste knikker rood is, is 16/25. De kans dat de tweede knikker rood is, is 15/24. 16/25 * 15/24 = 240/600 ofwel 40%. Voor de volledigheid: De kans dat beide knikkers wit zijn is 9/25 * 8/24 = 72/600 ofwel 12%. De kans op(rood-wit)is: 16/25 * 9/25 = 144/600 ofwel 24%. Dat geldt ook voor (wit-rood). Zoek ook eens in onze database onder 'knikkers'. Piet pl dinsdag 8 juli 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In een vaas zitten 16 rode en 9 witte knikkers. Piet pakt in een greep twee knikkers uit de vaas. Bereken de kans dat piet twee rode knikkers pakt. i zand Student hbo - dinsdag 8 juli 2003
i zand Student hbo - dinsdag 8 juli 2003
Hallo, De kans dat de eerste knikker rood is, is 16/25. De kans dat de tweede knikker rood is, is 15/24. 16/25 * 15/24 = 240/600 ofwel 40%. Voor de volledigheid: De kans dat beide knikkers wit zijn is 9/25 * 8/24 = 72/600 ofwel 12%. De kans op(rood-wit)is: 16/25 * 9/25 = 144/600 ofwel 24%. Dat geldt ook voor (wit-rood). Zoek ook eens in onze database onder 'knikkers'. Piet pl dinsdag 8 juli 2003
pl dinsdag 8 juli 2003
©2001-2024 WisFaq