Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleiden met meerderen machten

Hoe bereken ik de afgeleide en nulpunten van een functie zo als :

f(x)=xe-x²

Enige hulp is zeer welkom.

pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 juli 2003

Antwoord

Voor de afgeleide gebruik je de productregel en kettingregel.
f'(x)=x·[e-x2]' + [x]'·e-x2
f'(x)=x·e-x2·-2x + e-x2
f'(x)=-2x2·e-x2 + e-x2
f'(x)=(1-2x2)·e-x2

Nulpunten:
f(x)=0
x·e-x2=0
x=0

WvR
maandag 7 juli 2003

 Re: Afgeleiden met meerderen machten 

©2001-2024 WisFaq