Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12958 

Re: Hoe met de GRM de vergelijkingoplosser gebruiken?

Hallo wisfaq,

Bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag, ik ben naar die link gegaan en ben er ook achter gekomen dat men ook kan integereren met de TI-83, ze geven eerst een voorbeeld van een makkelijke functie:

intgratieinterval o tot met 2 1/x dx

volgens de volgende methode:

fnint(functievoorschrift,variable,ondergrens,bovengrens)

fnint(1/x,x,0,2)
0,693

En dat krijg ik ook, maar als ik een iets ingewikkelder functie voorschrift neem dan krijg ik een error: ARGUMENT terwijl ik precies het zelfde doe (volgens mij ) als in het voorbeeld dit is wat ik doe:

Ik moet integreren :

integratieinterval -2 tot met 6 --

l(x)=3/4x+1.5
f(x)=3Öx-2

òl(x)dx - òf(x)dx ondergr -2, bovengr 6

Beide functies invullen lukt niet (denk ik) dus ga ik de functies afzonderlijk invullen volgens de methode:

fnInt(3/4x+1.5,x,-2,6)
= 24 Klopt !!! Maar nu f(x):

fnInt(3Öx-2,x,-2,6) enter

Foutbericht: ERR: ARGUMENT.

Weet u misschien wat ik fout doe ? Hoe zou u dit aanpakken ? En wilt u dit laten zien a.u.b

Bijvoorbaat dank voor het beantwoorden.

Tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 juli 2003

Antwoord

Bekijk dat functievoorschrift eens goed:
f(x)=3Öx-2.
Voor welke x is deze functie gedefinieerd? Juist, alleen voor x0.
Je kunt dan toch geen integraal met ondergrens -2 berekenen?
Het probleem is dus niet het gebruik van de TI-83, maar vermoedelijk een foute interpretatie van de opgave.

hk
donderdag 3 juli 2003

 Re: Re: Hoe met de GRM de vergelijkingoplosser gebruiken? 
 Re: Re: Hoe met de GRM de vergelijkingoplosser gebruiken? 

©2001-2024 WisFaq