\require{AMSmath} Differentieren functie. 1) (x2-1)*x-2 2) xÖx-3Öx 3) (Öx+(1/x))/3 Hoe los je deze op? De antwoorden weten we al, maar hoe is de berekening? Alvast onze hartelijke dank! Jeroen en Karin! Karin Student hbo - woensdag 2 juli 2003 Antwoord 1) kan je schrijven als (x2-1)/x2 of dus: 1-1/x2 de eerste term afgeleid geeft nul. De tweede is -D(x-2) = 2*x-3=2/x3 2)de eerste term kan je schrijven als x1*x1/2 = x3/2 = D(x3/2)=3/2*x1/2=3/2*Öx de tweede term is -3*x1/2. Zijn afgeleide is dan -3* 1/2 * x-1/2 = -3/(2Öx) Het antwoord van 2) is bijgevolg 3/2*Öx-3/(2Öx) of 3/2(Öx-1/Öx) Nu moet je de derde ook wel kunnen. Weet dat je die 3 uit de noemer voorop mag brengen dus 1/3 *(D(Öx)+D((1/x))) Koen Mahieu km donderdag 3 juli 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
1) (x2-1)*x-2 2) xÖx-3Öx 3) (Öx+(1/x))/3 Hoe los je deze op? De antwoorden weten we al, maar hoe is de berekening? Alvast onze hartelijke dank! Jeroen en Karin! Karin Student hbo - woensdag 2 juli 2003
Karin Student hbo - woensdag 2 juli 2003
1) kan je schrijven als (x2-1)/x2 of dus: 1-1/x2 de eerste term afgeleid geeft nul. De tweede is -D(x-2) = 2*x-3=2/x3 2)de eerste term kan je schrijven als x1*x1/2 = x3/2 = D(x3/2)=3/2*x1/2=3/2*Öx de tweede term is -3*x1/2. Zijn afgeleide is dan -3* 1/2 * x-1/2 = -3/(2Öx) Het antwoord van 2) is bijgevolg 3/2*Öx-3/(2Öx) of 3/2(Öx-1/Öx) Nu moet je de derde ook wel kunnen. Weet dat je die 3 uit de noemer voorop mag brengen dus 1/3 *(D(Öx)+D((1/x))) Koen Mahieu km donderdag 3 juli 2003
km donderdag 3 juli 2003
©2001-2025 WisFaq