Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12942 

Re: Specifieke schuine asymptoot

Sorry, ik dacht dat ik genoeg haakjes had gezet. -x staat niet onder het wortelteken: (Ö(x²-1))-x.
Bedankt

karina
Student universiteit - woensdag 2 juli 2003

Antwoord

Bij scheve asymptoten moet je je afvragen wat de functie doet als
1. x®¥: de functie Ö(x2-1) - x nadert dan tot Öx2 - x en gaat dus naar 0 toe
2. x®-¥: de functie Ö(x2-1) - x nadert dan tot Öx2 - x maar als x negatief is dan is Öx2 = -x. Dus voor negatieve x geldt Öx2 - x = -x-x = -2x
En dus wordt de scheve asymptoot y=-2x.

Tot zover intuitief. Wellicht moet je dit nog met de insluitstelling bewijzen, echt moeilijk is dat niet.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 2 juli 2003

©2001-2024 WisFaq