Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren en oppervlakte bepalen

Ik heb twee sommen waar ik niets van snap over integreren kunnen jullie die laten zien ?

som 1)

geg: f(x)=3√x-2

Gevr:A) Toon aan dat de functie F(x)= 2(x-2)√x-2 een primitieve functie is van f.

B) V is het vlakdeel dat wordt ingesloten door de grafiek van f, de x-as en lijn l. bepaal de oppervlakte van V.

som 2 geg: int 0 tot met a 1/3x3dx = 6.75 (a$>$0)


bij 1A) Als ik F(x) probeer te differentieren dan krijg ik iets anders dan f(x).
Bij 1B) weet ik niet hoe men erachter komt tussen welke grenzen men moet integreren.

En ten slotte bij som 2 heb ik helemaal geen idee hoe dat moet. Kunt u dit a.u.b in kleine stapjes laten zien zodat ik het kan volgen ?

Alvast bedankt

Hamble
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 30 juni 2003

Antwoord

Som 1
Jammer dat je geen haakjes schrijft waar ze wel horen! Uitwerken levert:

q12898img1.gif

Verder zie ik nergens een lijn l, dus dat gaat niet lukken....

Som 2

q12898img2.gif

En dan zal het wel lukken...

WvR
maandag 30 juni 2003

 Re: Integreren en oppervlakte bepalen 

©2001-2024 WisFaq