Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12857 

Re: Integreren

Bedankt voor uw antwoord, ik heb de primitieven gevonden van a en c alleen bij b kom ik er niet uit denk ik.
ik weet:
f(x)= sin(bx) F(x)= -1/b .cos(bx)
g(x)= cos(bx) G(x)= 1/b .sin(bx)(daarmee snap ik a)
klopt het dat u bij b van deze regel gebruik maakt:
cosx dx = sinx (primitieve)
en klopt het dat men die 1/2 voor de cos gewoon moet negeren en cos(x-1/4p) moet primitiveren via die regel en dan gewoon die 1/2 er weer voor zetten ?, wat ik dus wil zeggen is dat men bij dit soort functies "achteraf goed praten niet nodig is, ten minste volgens die regel maakt het niet uit wat er voor de cosx zit klopt dit ?
Alvast bedankt voor het beantwoorden.

Shahra
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 juni 2003

Antwoord

Met f(x)=1/2cos(x-1/4p) zou ik denken dat F(x)=sin(x-1/4p) is... of iets dergelijks.
F'(x)=cos(x-1/4p)... mwa... dat klopt bijna. Die factor 1/2 heb ik niet...

Inderdaad de afgeleide van c·f(x) met c een constante is c·f'(x) (zie onderaan voor regels diff.en int.)

Dus....
F(x)=1/2·sin(x-1/4p)

Ik gebruik dus geen 'nieuwe' regels, maar in feite de 'normale' rekenregels voor het differentiëren.... maar dan 'achterstevoren'.

Hopelijk is het duidelijk.

Zie Differentiëren en integreren

WvR
zaterdag 28 juni 2003

©2001-2024 WisFaq