\require{AMSmath} Buigpunten en oppervlakte Ik heb een opgave die ik niet begrijp, en ik hoop dat jullie hem kunnen beantwoorden! Namelijk: Voor a1 is gegeven de familie functies f(x) = a·e-x - ex Laat met een berekening zien dat voor a=4 de grafiek van f de x-as snijdt in het punt (ln2,0).Bereken voor a=5 de coordinaten van het buigpunt van de grafiek van f.Bereken voor a=4 de oppervlakte van het gebied dat wordt ingesloten door de x-as, de y-as en de grafiek van f.Bereken de waarde(n) van a waarvoor de oppervlakte van het gebied dat wordt ingesloten door de x-as, de y-as, en de grafiek van f gelijk is aan 9? Ik snap deze hele opgave niet, ik zou het heel fijn vinden als jullie hem beantwoorden. Alvast heel erg bedankt. Groetjes M. Marith Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 juni 2003 Antwoord 4e-x-ex=0 e-x(4-e2x)=0 4-e2x=0 e2x=4 2x=ln(4) x=ln(2)f(x)=5e-x-ex f'(x)=-5e-x-ex f''(x)=5e-x-ex f''(x)=0 Zie a. x=1/2·ln(5)Omdat het hier gaat om het stuk ingesloten door de x-as, y-as en de grafiek van f moeten we kijken naar de integraal van f van 0 tot ln(2). (zie a.) Nu dan het algemene geval: Waarmee we wederom een opgave hebben opgelost. WvR zaterdag 28 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een opgave die ik niet begrijp, en ik hoop dat jullie hem kunnen beantwoorden! Namelijk: Voor a1 is gegeven de familie functies f(x) = a·e-x - ex Laat met een berekening zien dat voor a=4 de grafiek van f de x-as snijdt in het punt (ln2,0).Bereken voor a=5 de coordinaten van het buigpunt van de grafiek van f.Bereken voor a=4 de oppervlakte van het gebied dat wordt ingesloten door de x-as, de y-as en de grafiek van f.Bereken de waarde(n) van a waarvoor de oppervlakte van het gebied dat wordt ingesloten door de x-as, de y-as, en de grafiek van f gelijk is aan 9? Ik snap deze hele opgave niet, ik zou het heel fijn vinden als jullie hem beantwoorden. Alvast heel erg bedankt. Groetjes M. Marith Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 juni 2003
Marith Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 juni 2003
4e-x-ex=0 e-x(4-e2x)=0 4-e2x=0 e2x=4 2x=ln(4) x=ln(2)f(x)=5e-x-ex f'(x)=-5e-x-ex f''(x)=5e-x-ex f''(x)=0 Zie a. x=1/2·ln(5)Omdat het hier gaat om het stuk ingesloten door de x-as, y-as en de grafiek van f moeten we kijken naar de integraal van f van 0 tot ln(2). (zie a.) Nu dan het algemene geval: Waarmee we wederom een opgave hebben opgelost. WvR zaterdag 28 juni 2003
WvR zaterdag 28 juni 2003
©2001-2024 WisFaq