Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel oplossen

Hoe werk ik het best volgend stelsel uit:

(1+t)x + 2ty = 0
2tx + (1+t)y = 0
x2+4xy + y2-1 = 0

De uitkomst is t=1 en t= -1/3.



Jean
Student universiteit - donderdag 26 juni 2003

Antwoord

Uit de eerste twee vergelijkingen kan je x en y bepalen als functie van t. Substitutie in de derde vergelijking levert dan een kwadratische vergelijking in t. Los op naar t en substitueer die oplossing in de uitdrukkingen voor x en y als functie van t. Dat geeft je dan waarschijnlijk de twee oplossingen [t,x,y].

cl
donderdag 26 juni 2003

©2001-2024 WisFaq