\require{AMSmath} Evenredigheidsconstante Wat is een evenredigheidsconstante en hoe bereken je 't? Imp Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 juli 2001 Antwoord Veronderstel een rechtevenredig verband tussen y en x..., dan geldt y = k · x (je zou ook kunnen zeggen x = k · y).Die k is dan de evenredigheidsconstante (y delen door x)Nog een voorbeeld:R = r · L/Awaarbij r een evenredigheidsconstante ishoe kun je die r vinden?deel R door L/A en je hebt het... WvR dinsdag 17 juli 2001 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is een evenredigheidsconstante en hoe bereken je 't? Imp Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 juli 2001
Imp Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 juli 2001
Veronderstel een rechtevenredig verband tussen y en x..., dan geldt y = k · x (je zou ook kunnen zeggen x = k · y).Die k is dan de evenredigheidsconstante (y delen door x)Nog een voorbeeld:R = r · L/Awaarbij r een evenredigheidsconstante ishoe kun je die r vinden?deel R door L/A en je hebt het... WvR dinsdag 17 juli 2001
R = r · L/Awaarbij r een evenredigheidsconstante is
hoe kun je die r vinden?deel R door L/A en je hebt het...
WvR dinsdag 17 juli 2001
©2001-2024 WisFaq