Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12738 

Re: Breuk vereenvoudigen

Aha, ik denk dat ik het begin te vatten. Ik wil alleen nog 1 ding weten: hierboven staat dat 2pÖ(L/G)=2p·L^1/2·G^-1/2 Waarom is de exponent van de laatste term van de teller negatief en die van de een na laatste term positief (dus L^1/2 en G^-1/2)?

Vasco
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 23 juni 2003

Antwoord

Ö(L/G)=ÖL/ÖG
ÖL=L1/2
1/ÖG=1/G1/2=G-1/2

Zie Rekenregels machten en logaritmen

WvR
maandag 23 juni 2003

©2001-2024 WisFaq