Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poisson verdeling

Iemand wordt per werkdag van 8 uur gemiddeld 20 keer opgebeld, waarbij het tijdsverloop tussen twee opeenvolgende oproepen negatief-exponentieel verdeeld is.(poisson) Hoe lang mag een telefoongesprek duren wanneer het in 1 van de 4 gevallen mag voorkomen, dat iemand die hem opbelt de "in gesprek toon" krijgt?

David
Student hbo - maandag 23 juni 2003

Antwoord

Voor zover ik weet is in de wachttijdtheorie P0= 1-l/m is de kans dat niemand in de rij zit (dus dat je geen "in gesprek" krijgt)
Hierin is l= het verwacht aantal aankomsten per tijdseenheid (8 uur) = 20
m= gemiddeld aantal personen dat per tijdseenheid maximaal geholpen kan worden (moet je dus berekenen)
Dat betekent 1-20/m=3/4 (kans op "niet in gesprek")
dus m=80 dat betekent dat een gesprek dan 480/80 = 6 minuten zou mogen duren.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
maandag 23 juni 2003

©2001-2024 WisFaq